Kip-mango salade-in-een-pot

Lekker makkelijk om mee te nemen, zo’n salade-in-een-pot. Op je werk omkieperen op een bord en je hebt een heerlijke salade op je bord liggen! En deze salade met kip en mango is nog eens heerlijk ook, bij ons staat hij bijna elke week op het menu.

2016-11-06-20-36-02

Ingrediënten

voor 2 personen

  • (lekkere) olijfolie extravergine
  • handje amandelen
  • 100 gram mangoblokjes (vers of uit de diepvries)
  • ijsbergsla, in kleine reepjes (of andere als je dat lekkerder vindt)
  • tomaten/tomaatjes in kleine stukjes (net wat je hebt liggen, wel goed rijp)
  • 2 zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes

voor de kip:

  • 1 kipfilet of 2 kippendijfilets
  • 1 theelepel palmbloesemsuiker
  • 1 eetlepel cononut aminos
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 1 teentje knoflook (klein gesneden)
  • gember, blokje van 2 cm, geraspt
  • peper & zout

Bereiding

Snijdt de kipfilet in kleine blokjes of reepjes. Doe de blokjes samen met de rest van de marinade ingrediënten in een kom en laat minimaal een half uur (liever langer) marineren).

Bak de kipfilet in een pan op hoog vuur gaar en laat afkoelen

Vul de saladepotten:

  • begin met een klein laagje olijfolie
  • dan de kipfilet
  • 1 laagje sla
  • stukjes tomaat en zongedroogde tomaat
  • blokjes mango
  • 1 laagje sla
  • amandelen

Bewaar de salade in de koelkast. Kieper de salade om op een bord en genieten maar!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s