Stevige energiekoek

Deze energierepen zijn makkelijk gemaakt en heerlijk als tussendoortje, ontbijt of na het sporten. Je kunt met bijna alle ingrediënten variëren, naar gelang je smaak of wat je in huis hebt.

2016-11-03-12-05-11

Ingrediënten:

  • 150 gram gemengde noten (walnoten, hazelnoten, …)
  • 125 gram gedroogd fruit (rozijnen, abrikozen, vijgen)
  • 50 gram gemengde zaden (lijnzaad, pompoenpitten, …
  • 50 gram donkere chocolade
  • 1 eetlepel kokosrasp
  • 100 gram amandelmeel, of een deel amandel en een deel kokosmeel
  • 60 ml kokosolie (gesmolten)
  • 60 ml vloeibaar zoet, bijvoorbeeld honing of agavesiroop
  • 2 eieren (of 3 als ze erg klein zijn)
  • 1 theelepel vanillepoeder, of vanille-extract

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C

Doe de noten, fruit, zaden en chocolade in de keukenmachine en puls totdat de grotere stukken goed klein zijn. Maak het niet al te fijn, het is wel lekker om een beetje een bite te houden.

Voeg het amandelmeel toe en meng ook even kort.

Voeg alle overige ingredieenten toe en mix totdat alles goed gemengd is.

Doe het beslag in een vierkant blik bedekt met bakpapier.

Bak ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven totdat de koek aan de bovenkant hard en een beetje bruin is geworden.

Laat goed afkoelen op een rooster en snijdt in 8 stukken.

Bewaar in een luchtdichte trommel, de koek blijft dan een dag of 5 lekker

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s