Pompoen Muffins

Wederom op zoek naar iets gezonds met een bite kwamen we in de wereld van muffins terecht. De pompoen muffin werd meteen favoriet hoewel we wel wat moesten tunen want de meeste recepten (voornamelijk uit de US) zijn wel heel erg zoet. Met dit recept valt het mee en zijn de muffins erg lekker als tussendoortje of bij de lunch. Je hebt niet heel veel pompoen nodig dus je kunt het prima maken als je toch al pompoensoep maakt (ook erg lekker).

Processed with VSCO with g3 preset
Processed with VSCO with g3 preset

Ingrediënten:

  • 3/4 kop kokosmeel
  • 1/2 kop pompoen puree
  • 1/2 kop esdoornsiroop, of evt honing
  • 6 eieren
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1/4 theelepel kruidnagelpoeder
  • 3/4 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel appel azijn

Bereiding:

Warm de oven voor op 175°C.

Vet een muffin vorm met 12 vallen in of gebruik siliconen muffinvormpjes (zelf gebruik ik altijd de vormpjes). Voeg alle ingrediënten samen in een grote kom en spatel door elkaar totdat een egaal beslag ontstaat.

Verdeel het beslag over de muffin vormpjes. Bak 25 tot 30 minuten in de oven, totdat de randen goudbruin zijn en de binnenkant stevig (check met een saté prikker).

Je kunt ze een weekje in de koelkast bewaren en maanden in de vriezer.

Ze zijn extra lekker als je ze voor het eten even kort opwarmt in de magnetron.

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s